Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Bölümü

Prof. Bulut “Mobbing’in Psikolojik Etkilerini” anlattı

İbn Haldun Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sefa Bulut, Türk Kütüphaneciler Derneği ve Goethe Enstitüsünün düzenlediği “Mobbing ve Çalışma Hayatına Yansımaları” konulu sempozyumda, “Mobbingin Psikolojik Etkileri”ni anlattı.

Prof. Bulut, “mobbing” ile ilgili çalışmaları Türkiye’de ilk başlatan akademisyenlerden birisi olarak biliniyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 2011 yılında organize ettiği “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda” görev alan Prof. Bulut, komisyon tarafından hazırlanan “mobbing” raporuna katkı sağlamıştı.

Prof. Bulut’un katkıda bulunduğu çalışmalar arasında “Mobbing Çalıştayı” ile Yüksek Öğretim Kurumu’nun “Mobbing ve Üniversiteler” konulu etkinliklerine de katkıda bulundu.

Mobbingle Mücadele Derneği’nin kurulmasında da bulunan Prof. Bulut, derneğin eğitim ve proje koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. Derneğin “Mobbing Analiz Eğitimlerine” de katılan Prof. Bulut, kurbanların ruh sağlığına ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi. Prof. Bulut’un mobbing konusunda yürüttüğü tez çalışmaları da bulunuyor.

Yıldız (*) işareti olan alanlar zorunludur