Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Bölümü

Prof. Bulut’un son makalesi Turkish Studies’de yayımlandı

İbn Haldun Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sefa Bulut, “Boşanmış Babaların Çocuklarıyla Olan İlişkileri ve Buna Etki Eden Faktörler” başlıklı makalesini yayımladı.

“Turkish Studies” dergisi Mart sayısında yayımlanan makalede Prof. Bulut, boşanmanın Türkiye’de neredeyse Batı ülkeleri kadar yaygın olduğunu ve sanıldığını aksine kadın ve çocuğun değil, babanın daha mağdur olduğunu belirtti.

“Boşanmış Babaların Yaşadığı Psikososyal Sorunlar” adlı bir başka makale de yayımlamış olan Prof. Bulut, boşanmanın kadınlar kadar erkekleri yaraladığına da vurgu yaparak, boşanma sürecinde ve sonrasında kadın ve erkek arasında doğan güç mücadelesi ve intikam hırsının, her iki tarafı yorduğunu ve çocukların bundan zarar gördüğüne dikkat çekti.

Özellikle küçük çocukların velayetinin boşanma sürecinde anneye verilmesi eğiliminin yaygın olduğunu belirterek, süreçte intikam duygusu yaşayan annelerin ise çocukları babalarına göstermeme ya da babaları kötüleme yoluna gidebildiğini yazdı ve bu durumun babaların yanı sıra en çok çocukları etkilediğini kaydetti. Boşan

Prof. Dr. Sefa Bulut’un söz konusu makalesine aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

www.researchgate.net/publication/

Boşanmış babalarProf. Dr. Sefa Bulut

Yıldız (*) işareti olan alanlar zorunludur